Junts per Catalunya i la Joventut Nacionalista de Catalunya signen un acord de col·laboració

L’acord signat pels secretaris generals de les dues formacions independentistes haurà de ser ratificat pel Consell Nacional de les dues formacions

divendres 3 de juny de 2022

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha firmat un acord de col·laboració amb Junts per Catalunya. Els secretaris generals de les dues formacions independentistes, Jordi Sànchez i Álvaro Clapés-Saganyoles, han signat l’acord aquest divendres, 3 de juny. En el text signat, Junts per Catalunya “reconeix la JNC com a organització referent en l’àmbit de joventut i debats sectorials joves, sent la voluntat d’ambdues parts la de treballar de manera estable i conjunta pel desenvolupament de polítiques de l’àmbit d’ara endavant.” Així mateix, l’acord estableix les bases de participació de la JNC als òrgans de decisió de Junts, comptant amb representants de la JNC al Congrés Nacional, al Consell Nacional, així com a l’Executiva Nacional de Junts.

La signatura d’aquest acord respon a la voluntat expressada per Jordi Sànchez, secretari general de Junts, en la seva intervenció a la Convenció Nacional de la JNC celebrada a Riudoms el passat mes de maig. “Signar el conveni de col·laboració amb la JNC serà una de les meves últimes decisions com a secretari general de Junts per Catalunya. Aquest és el meu compromís”, va afirmar. Amb aquest conveni, les dues formacions formalitzen la col·laboració existent des de la constitució de Junts per Catalunya com a partit polític.

El secretari general de la JNC ha celebrat la signatura de l’acord destacant que "consolida la voluntat de suma que les dues formacions han demostrat durant els darrers dos anys". Per Clapés-Saganyoles, la col·laboració entre les dues organitzacions independentistes permetrà "posar els 42 anys de bagatge de la JNC en la lluita per la independència de Catalunya al servei del projecte de Junts". "Som la joventut independentista de referència i serem la veu jove del partit independentista de referència", ha sentenciat.

Després de la signatura, tal com estableix el text signat, i els estatuts d’ambdues organitzacions, l’acord de col·laboració haurà de ser ratificat pels “corresponents òrgans de decisió” de Junts i la JNC, respectivament.

Conveni 1

Conveni 2

Conveni 3

Conveni 4


Publicat a: Comunicat

Cercar continguts


Categories