La JNC aprova el reglament per convocar una Convenció Nacional per definir una estratègia per culminar el procés cap a la independència

Álvaro Clapés-Saganyoles: "Com a joventut independentista participarem de forma activa en la redefinició de l’estratègia independentista"

dissabte 22 de gener de 2022

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha aprovat que regularà la Convenció Nacional que el secretari general, Álvaro Clapés-Saganyoles, va presentar en l’anterior Consell Nacional celebrat a Taradell. Amb l’aprovació d’aquest reglament, la joventut independentista posa les bases del funcionament d’aquesta convenció amb què debatrà i redactarà una proposta estratègica per culminar el procés d’independència.

Amb l’aprovació d’aquest reglament comença el període de treball de la ponència de la Convenció Nacional que s’haurà de tractar amb caràcter previ als diferents col·lectius comarcals, de districte i de Vegueria. El procés culminarà amb la celebració d’aquesta Convenció Nacional on s’aprovarà aquesta ponència.

El secretari general de la joventut independentista, Álvaro Clapés-Saganyoles, ha reiterat la importància que la JNC s’impliqui en la definició de la nova estratègia independentista. Així mateix, ha recalcat que cal fer-ho amb “realisme i ambició” enfront d’aquells que “defensen una taula de diàleg retòrica i sense contingut, en què l’únic que es posa a debat és si es tornarà a reunir o no”.

Finalment, Clapés-Saganyoles ha acabat la seva intervenció fent una apel·lació als assistents al Consell Nacional a “quan hi hagi moments de dubte” tornar a les essències del nacionalisme amb què es fundà la JNC: “l’humanisme, la defensa insubornable de la nostra terra, la nostra llengua i la nostra identitat i la lluita per la llibertat”.

Un Consell Nacional amb una proposta de resolució i set mocions

Aquest ha estat el primer Consell Nacional de l’any 2022, que s’ha celebrat de forma telemàtica per “fer compatible el normal funcionament de l’organització amb el respecte cap a les mesures per fer front a la COVID”, com ha recordat el secretari general.

En aquesta reunió del Consell Nacional, els consellers han aprovat: una Proposta de Resolució per lluitar contra el frau fiscal de forma “justa i respectuosa amb la privacitat” i set mocions, entre les quals destaquen una moció en favor “del dret a conèixer la veritat sobre els vincles entre Es Satty i el CNI”, una moció a favor de “la flexibilitat de la contractació del professorat de l’escola de titularitat concertada” i una moció per “la inclusió dels estudiants de formació professional dins de la Setmana del Parlament Universitari (SPUNI)” a més a més de l’aprovació dels pressupostos de l’organització per a l’any 2022 i el Reglament de la Convenció Nacional, com ja s’ha esmentat.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories