Carta oberta sobre l'espionatge a representants polítics independentistes

La JNC fa arribar una carta a les joventuts dels Demòcrates americans, a la European Liberal Youth i a la International Federation of Liberal Youth

16 de juliol, 2020

Estimats amics,

Aquesta setmana els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya hem estat coneixedors que els telèfons de Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya, Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de Catalunya, i altres personalitats de l’esfera política del nostre país, han estat atacats i en alguns casos espiats gràcies al programa informàtic Pegasus comercialitzat per l’empresa israeliana NSO Group. Segons els experts i la mateixa empresa tecnològica, aquest programa només es comercialitza a governs i cossos i forces de seguretat, i segons diversos mitjans de comunicació internacionals, l’estat espanyol n’és client des de l’any 2015.

Aquests fets d’extrema gravetat, que atempten contra el dret de representació política, s’afegeixen a la llarga llista de vulneració de drets que patim els catalans i les catalanes. No és la primera vegada que ens adrecem als nostres socis internacionals per advertir sobre les nefastes conseqüències que està tenint sobre els drets fonamentals dels ciutadans del nostre país la manca de respecte de l’estat espanyol per l’estat de dret. Aquests fets marquen un perillós precedent per a la democràcia liberal i el respecte als drets fonamentals en el si de la Unió Europea, com és la vulneració al dret a la privacitat. És encara més greu atès que la única raó per la qual l’estat espanyol ha espiat aquestes persones és el fet que són polítics catalans independentistes.

L’any 1974 un cas d’espionatge polític als Estats Units, el cas Watergate, que implicava directament el President Richard Nixon, va provocar una crisi constitucional molt greu que va tancar-se amb la dimissió del President. Això passaria a qualsevol país amb uns estàndards democràtics acceptables. A l’estat espanyol aquest cas no tindrà cap mena de repercussió en el sistema polític i democràtic. No hi haurà cap crisi constitucional i ningú assumirà responsabilitats polítiques de la mateixa manera que els escàndols de corrupció del Rei d’Espanya, Juan Carlos I, i de la Família Reial no han provocat cap conseqüència. Aquest tipus d’impunitat no es pot permetre en una democràcia del segle XXI i la ciutadania de Catalunya no ho acceptarem.

Mentre succeeix això, com sabeu, els membres del Govern del President Carles Puigdemont que van organitzar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017 es troben a la presó sentenciats per sedició o a l’exili a Bèlgica, així com el mateix President i la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. A aquesta vulneració dels drets civils i polítics s’afegeix la persecució judicial i patrimonial de moltes altres persones a Catalunya. La persecució política és real i defensar que la ciutadania voti el seu futur polític comporta ser perseguit política i judicialment.

Tota la justícia que els catalans no trobem a l’estat espanyol l’hem trobada als tribunals europeus, per això confiem que és a la comunitat internacional que també trobarem complicitats. Som ferms defensors de la Unió Europea, del diàleg, de la democràcia liberal i de la justícia independent. Per això amb aquestes línies apel·lem a tots vosaltres, com a demòcrates. Els catalans som un poble pacífic i cívic que volem decidir el nostre futur en un referèndum, democràticament, sense haver de fer front a persecució judicial per defensar els nostres drets. És per això que volem que vosaltres, els nostres amics d’arreu, sigueu coneixedors d’aquest cas i les seves conseqüències cap al sistema democràtic occidental.

Ja n’hi ha prou!

Si el cas Watergate va fer caure Nixon, que el cas Pegasus faci caure Pedro Sánchez.

Cordialment,

Judith Toronjo i Nofuentes

Secretària General

Víctor López i Payà

Responsable de Política Internacional

Joventut Nacionalista de Catalunya

Barcelona, a 16 de juliol de 2020


Publicat a: comunicat

Cercar continguts


Categories