La JNC dóna suport a la candidatura Pirineus-Barcelona pels Jocs Olímpics d’hivern de l’any 2030

Les joventuts exigeixen que la candidatura tingui en compte “els criteris de sostenibilitat, viabilitat econòmica i cohesió social i equilibri territorial”

dissabte 17 de juliol de 2021

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya dóna suport a la candidatura Pirineus-Barcelona pels Jocs Olímpics d’hivern de l’any 2030. Ho ha decidit en el darrer Consell Nacional a través d’una moció que ha obtingut un 90% dels vots a favor. En la moció aprovada, la JNC exigeix que “en tot moment es tinguin en compte els criteris de sostenibilitat, viabilitat econòmica, cohesió social i equilibri territorial per l’organització d’aquest esdeveniment”. Així mateix, demana prioritzar “que el disseny i organització dels Jocs Olímpics es faci en consens i consulta amb el món municipalista i institucional del territori del Pirineu català” per tal de fer-los “partíceps en tot moment i tenir en compte les seves demandes i necessitats”. D’aquesta forma, la joventut independentista secunda la candidatura elaborada pel Govern de la Generalitat i que compta amb el suport del Parlament de Catalunya, com a “impuls” per a “un conjunt de millores d’instal·lacions, infraestructures i serveis que milloraran el benestar dels ciutadans del Pirineu català”. “És una oportunitat estratègica de país” que generarà “oportunitats econòmiques i laborals pel Pirineu català”, sentencia la moció aprovada.

En la reunió del Consell Nacional hi ha participat el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, qui ha estat l’encarregat de fer la cloenda. Sànchez ha destacat la importància de la JNC afirmant que “la història contemporània de Catalunya no s’entendria sense la part escrita per la JNC”. Així mateix, ha ressaltat que Junts i la JNC comparteixen la visió d’entendre la política com “un acte de servei al país i a la seva gent". Finalment, el secretari general de Junts ha exhortat els participants del consell nacional a seguir treballant per “l’objectiu final: viure en una Catalunya lliure”.

Per la seva part, durant la seva intervenció el secretari general de la JNC, Álvaro Clapés-Saganyoles, ha animat els consellers a “seguir treballant des de la JNC a favor de la independència” com a forma de garantir “el futur del jovent de Catalunya”. “No deixarem ningú enrere; seguirem resistint i avançant cap aquest somni de llibertat que cada cop és menys somni i més realitat”, ha reblat Clapés-Saganyoles.

Un Consell Nacional Telemàtic

Després de la celebració del primer Consell Nacional del mandat de forma presencial a Sant Jaume d’Enveja, degut a la situació epidemiològica les joventuts nacionalistes han optat per celebrar la present reunió del Consell Nacional de forma telemàtica. Tot i això, ha estat una jornada “de debat intens i constructiu”, tal com ha destacat el secretari general de la formació juvenil independentista, Álvaro Clapés-Saganyoles. Així, al llarg del matí, els consellers nacionals han debatut i portat a votació una proposta de resolució “per l’eliminació de la doble imposició” i onze mocions, entre les quals destaquen una moció “en condemna contra les agressions lgtbifòbiques”, una moció en “rebuig a l’estigmatització de la protesta estudiantil a la nova llei de convivència universitària” i mocions sobre el sistema aeroportuari de Catalunya o sobre l’impuls al sector turístic català.

Un Consell Nacional telemàtic


Publicat a: noticia

Cercar continguts


Categories