La JNC impulsarà una Convenció Nacional per debatre i redactar una proposta per culminar el procés d’independència de Catalunya

Álvaro Clapés-Saganyoles: “La JNC sempre hem estat punta de llança en la defensa de la independència, i ho serem en aquest debat tan important”

diumenge 28 de novembre de 2021

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya impulsarà una Convenció Nacional per debatre i redactar una proposta que plantegi una estratègia per culminar el procés d’independència de Catalunya. Clapés-Seganyoles ha definit la redacció d’aquesta proposta com “el debat més important que ha d’afrontar l’independentisme”. “Cal dibuixar tots els possibles escenaris i definir l’estratègia a seguir” per “establir un nou full de ruta per a culminar amb èxit el procés d’independència”.

Aquesta convenció, segons ha anunciat Clapés-Saganyoles, serà oberta a tota la militància de la JNC i consistirà en un procés de debat que culminarà amb una gran Convenció Nacional a la primavera del 2022. El resultat d’aquesta convenció serà la “proposta que aportarà la JNC en aquesta etapa de redefinició de l’estratègia independentista”, assegura Clapés-Seganyoles. “La JNC sempre hem estat punta de llança en la defensa de l’horitzó nacional de Catalunya i ho serem en aquest debat tan important” ha sentenciat.

El secretari de la formació nacionalista juvenil, Álvaro Clpaés-Saganyoles, ha anunciat aquesta Convenció Nacional en el Consell Nacional celebrat aquest dissabte 27 de novembre a Taradell i que ha comptat amb la participació de la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, el diputat Jaume-Alonso Cuevillas i l’ex-conseller de la Presidència, Francesc Homs.

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha reivindicat la feina del grup parlamentari de Junts a la cambra baixa com “la política útil independentista”. Nogueras ha destacat que “el que se'ns ven com a política útil no ho és. Política útil no és pactar amb el PSOE a canvi d'uns acords que no compleixen. Política útil és aconseguir 1.600M€ per Catalunya”. Nogueras ha acabat la seva intervenció sentenciant que "Diguem-ho alt i clar i desacomplexadament: donant estabilitat a l'Estat espanyol no aconseguirem la independència. Votant a partits que donen estabilitat a l'Estat espanyol, tampoc”.

Per la seva banda, el diputat al Parlament de Catalunya Jaume Alonso-Cuevillas ha assegurat que "la independència no és impossible, és irreversible. Després de tot el que hem fet des del Primer d'Octubre, l'única alternativa real per a Catalunya és la independència. El nostre projecte de llibertat és imparable".

Finalment, l’exconseller de la Presidència, ha fet la cloenda del Consell Nacional. En el seu parlament Homs ha apuntat que "tenir un Estat propi no és un fi en si mateix. Tenir un Estat és disposar de la sobirania i els recursos que generem per posar-los al servei de la ciutadania i d'una visió del món”. Per això, l’exconseller ha exhortat els assistents a seguir “fent política de la bona, perquè Catalunya només ens té a nosaltres”.

Taradell, 27 de novembre de 2021.

Álvaro Clapés-Saganyoles a Taradell


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories