Comunicat de la JNC arran de la detenció de 9 independentistes

24 de setembre, 2019

La Joventut Nacionalista de Catalunya va néixer l'any 1980 amb l'objectiu d'aconseguir la independència del Principat com a via per tal d'aconseguir un país just. Després de gairebé quaranta anys d'activitat durant la qual no hem deixat de defensar els mateixos postulats seguim convençuts que la nostra causa és la més justa i noble.

Coneixem Catalunya i la seva gent, coneixem el nostre país i els valors que el conformen, per això estem fermament convençuts que la independència l'aconseguirem per vies estrictament pacífiques, cíviques i democràtiques. Aquests valors són a la gènesi del catalanisme polític i l'independentisme, per això som incapaços de donar credibilitat a les informacions que ens arriben arran de la detenció de nou persones en una suposada operació contra els anomenats CDR.

Les institucions de l'estat espanyol ens han demostrat al llarg dels anys la seva manca total d'escrúpols i de cultura democràtica. Les setmanes prèvies al referèndum de l'1 d'octubre, el mateix dia del referèndum i els dos anys posteriors en són una bona prova. La presó i l'exili dels dirigents polítics i socials del nostre país, alguns d'ells ex militants de la nostra organització, ens mantenen en la més absoluta desconfiança envers els poders públics espanyols. Els casos de Tamara Carrasco o Adrià Carrasco ens fan sospitar que possiblement ens trobem davant d'una situació similar.

L'Audiència Nacional, hereva del Tribunal de Orden Público del règim de Franco, té a l'esquena una història vergonyosa de persecució de la dissidència política. No podem creure en la imparcialitat i independència d'un òrgan que un dia va anar-se'n a dormir franquista i es va despertar demòcrata al dia següent.

La JNC estem convençuts que la única manera que l'estat espanyol creu que té per a derrotar l'independentisme és vinculant-lo a suposades accions violentes. Malgrat això, el moviment independentista català porta molts anys demostrant, des de les institucions i des del carrer, la seva voluntat de resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya de manera pacífica.

En temps difícils, la JNC seguim dempeus i disposats a continuar lluitant pels nostres ideals, donant suport a aquells qui arrisquen la seva llibertat per la de tot un poble.

Visca Catalunya lliure!


Publicat a: comunicat

Cercar continguts


Categories