La JNC rebutja i condemna la detenció il·legal del MHP Carles Puigdemont a l’Alguer i li dóna suport davant les acusacions de col·laboració amb el Kremlin

El text aprovat encoratja el president a persistir en la internacionalització del procés d’independència de Catalunya

dissabte 2 d'octubre de 2021

Imatge de capçalera

Aquest dissabte 2 d’octubre, la JNC ha celebrat una reunió del Consell Nacional a Vilanova i la Geltrú, a la comarca del Garraf. Ho ha fet aprovant una moció per condemnar la detenció del president Puigdemont a l’Alguer, que han definit com “il·legal”. La joventut nacionalista, així mateix, insta el govern Italià a “desatendre les ordres de detenció contra independentistes” que no atenguin a una ordre judicial vigent. Finalment, la JNC també ha donat suport tant al president Puigdemont a Josep Lluís Alay davant les acusacions de col·laboració amb el Kremlin.

El Consell Nacional ha comptat amb la participació del Secretari d’Acció Exterior del Govern i ex-secretari general de la JNC, Gerard Figueras, qui ha encoratjat els consellers nacionals a seguir sent “l'avantguarda de la qüestió nacional” així com a “participar activament i de forma decisiva en el debat d'idees” a Catalunya. Figueras ha animat els membres de la JNC a seguir fent feina arreu del territori perquè, segons afirma, “és important que arreu de Catalunya hi hagi gent de Junts i de la JNC, perquè és l'única garantia que quan arribi el moment de fer un nou embat democràtic per assolir la independència, no es posaran de perfil sinó que plantaran cara".

Per la seva banda, el secretari de la JNC, Álvaro Clapés-Saganyoles, ha exhortat els joves independentistes a mobilitzar-se “en tots els àmbits i arreu del país” assegurant que “la JNC no es pot permetre cap mena de sentiment de desànim o desencís”. "Estem en un moment de definició de l'estratègia d’embat de l’independentisme. Us encoratjo a participar-hi activament fent propostes i treballant posicionaments ideològics”, ha afirmat Clapés-Saganyoles per finalitzar la seva intervenció.

Vuit mocions i una proposta de resolució

Els consellers nacionals han debatut i aprovat vuit mocions i una proposta de resolució. A les ja mencionades mocions en suport del president Puigdemont i Josep Lluís Alay s’hi ha sumat: una moció sobre la Formació Professional, una Moció per rebutjar els botellots com a model d’oci nocturn, en què s’ha demanat la dimissió de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com el responsable de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona arran dels recents aldarulls; una moció sobre la regularització del cànnabis per refermar el posicionament adquirit el 2014; una per garantir el poder adquisitiu de les famílies davant de la inflació, així com una moció a favor de l’obertura dels jutjats als estudiants de Dret i de màster per l’accés a l’advocació. Així mateix, el Consell Nacional han debatut i aprovat una proposta de resolució per incentivar la col·laboració público-privada.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories