La JNC aprova el text de la Convenció Nacional ‘Horitzó llibertat’: una proposta per a l’independentisme

La joventut independentista defineix la proposta com “realista” i que parteix dels “aprenentatges de la dècada del procés” per “tornar-ho a fer i fer-ho millor”

diumenge 15 de maig de 2022

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha aprovat la Convenció Nacional, que porta per nom ‘Horitzó llibertat’. Aquest text és una proposta que la JNC fa a l’independentisme, amb la voluntat de “participar de forma activa en aquesta etapa de reformulació de l’estratègia independentista”, com assegurà el secretari general de la JNC, Álvaro Clapés-Saganyoles. Per a Clapés-Saganyoles, l’independentisme necessita un “desllorigador per sortir de l’actual etapa d’estancament” i “recuperar la iniciativa política”. En aquest sentit, ‘Horitzó llibertat’ és l’aportació de la JNC per a trobar aquest “desllorigador”, segons afirma.

La joventut independentista defineix la proposta com “realista” i sense “dreceres”, que parteix dels “aprenentatges de la dècada del procés” per “tornar-ho a fer i fer-ho millor”. Així doncs, en el text hi trobem vint aprenentatges sorgits de l’anàlisi dels principals fets ocorreguts des de l’inici del procés i fins al Primer d’Octubre de 2017.

En els aprenentatges, la JNC destaca la necessitat d’actuar com a minoria nacional catalana; la importància de la desobediència civil planificada i organitzada com a forma de debilitar el poder de l’Estat espanyol en territori nacional català; la constatació que Espanya és irreformable i que no hi ha possibilitat d’encaix de la nació catalana dins l’Estat espanyol; l’autoafirmació i la necessitat de no “esperar” Europa; l’assumpció que la repressió continuarà i que la lluita per a l’alliberament nacional de Catalunya comportarà costos, entre d’altres.

Pel que fa a la proposta de full de ruta, la JNC planteja un procés per a culminar la independència de Catalunya diferenciant cinc fases:

  1. Recuperar la iniciativa política, reactivar la mobilització i aconseguir la preparació individual i material per a fer efectiva la independència.

  2. Proclamació de la independència de Catalunya, emparant-se en l’1 d’octubre i el 27 d’octubre, després d’unes eleccions catalanes que l’independentisme hauria de guanyar per majoria absoluta de vots i escons

  3. Sol·licitud de reconeixement internacional, control del territori i posada en funcionament de l’Estat català

  4. Inici del procés constituent

  5. Aprovació de la Constitució Catalana. Per a la Joventut Nacionalista de Catalunya, la desobediència civil organitzada, entesa com una eina per debilitar el poder de l’Estat espanyol en territori català i substituir-lo per l’autoritat catalana, és un dels punts clau per a l’èxit de la fase definitiva del procés d’independència. Així mateix, els joves independentistes també han recalcat la necessitat de conscienciació personal; la importància de la conscienciació individual i la preparació material per a l’èxit del projecte independentista. Així doncs, acaben la proposta fent una crida a la recuperació de la ‘moral de victòria, la determinació i l’autodeterminació’ que van fer possibles el ‘Primer d’octubre’.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories