El Consell Nacional de la JNC reitera el seu recolzament al Diputat i President Quim Torra

dimarts 28 de gener de 2020

Imatge de capçalera

El passat cap de setmana els joves independentistes de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) s'han desplaçat a Solsona per celebrar el primer Consell Nacional de l'any 2020.

Més de cent consellers i conselleres nacionals han debatut propostes de resolució i mocions impulsades per l'Executiu Nacional i per diverses comarques i districtes, de caire territorial en alguns casos i d'altres d'abast nacional.

Com és habitual, l'actualitat ha marcat en gran part les qüestions sobre les quals han versat diversos dels textos proposats, com és el cas d'una moció impulsada pel Camp de Tarragona sobre l'accident al complex petroquímic de Tarragona, o una altra impulsada pel Barcelonès Nord sobre l'incendi a la fàbrica del polígon de Can Buscarons a Montornès del Vallès, a més d'altres mocions sobre diverses qüestions ideològiques com la política exterior de Catalunya o l'economia circular.

El Consell Nacional de la JNC ha debatut i aprovat una moció impulsada per l'Executiu Nacional en defensa del President Quim Torra, la institució de la Presidència de la Generalitat i les institucons catalanes en general, i en rebuig a l'actuacio de la Junta Electoral Central. La moció descriu l'actuació de la JEC com una ingerència il·legítima i reconeix, com no podria ser d'altra manera, la legítima presidència del President i Diputat Quim Torra, a més d'instar l'estat a posar fi a la repressió i a treballar per a una solució política al conflicte.

En la mateixa línia de defensa de les institucions catalanes, els consellers i conselleres nacionals de la JNC han aprovat una moció celebrant l'accés a la condició de diputats del Parlament Europeu del President Carles Puigdemont i del Conseller Toni Comín, que exigeix també al Parlament el manteniment d'aquesta condició. En conseqüència, la moció reclama també la fi de la politització de la justícia i la repressió, l'alliberament de tots els presos polítics i el retorn dels exiliats.

Els consellers i conselleres nacionals han aprovat també per àmplia majoria una moció que mostra el rebuig de l'organització a la classificació en el segon grau penitenciari dels presos i preses polítiques, manifestant que complint tots els requisits per a ser classificats en el tercer grau, no ho han estat per una voluntat del Departament de Justícia d'autoprotegir-se de la repressió de l'estat.

Els membres del Consell Nacional de la JNC han estat acompanyats durant la cloenda del mateix per l'Alcalde de Mollerussa i diputat al Parlament de Catalunya, Marc Solsona, que els ha animat a perseverar per a aconseguir la llibertat de Catalunya treballant sempre pel país posant la política útil per a la ciutadania al centre, reforçant l'espai de Junts per Catalunya.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories