La JNC referma la voluntat de defensa del model d’immersió lingüística i la vehicularitat del català als centres educatius

En una moció aprovada al Consell Nacional, la JNC demana que qualsevol modificació legislativa en matèria lingüística sigui consensuada majoritàriament amb la comunitat educativa i amb actors socials amb l’objectiu de blindar el català a les aules

dissabte 26 de març de 2022

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya referma la seva voluntat de defensar el model d’immersió lingüística i la vehicularitat del català als centres educatius. Ho ha fet a través d’una moció que ha aprovat el Consell Nacional, que s’ha reunit aquest dissabte 26 de març a Terrassa.

El text de la moció aprovada per l’organització nacionalista juvenil posa èmfasi en la importància que els canvis en matèria lingüística es consensuïn amb la comunitat educativa i els agents socials “amb l’objectiu de blindar el català a les aules”. Així mateix, la JNC demana que no recaigui als centres educatius la responsabilitat de la sentència del TSJC sobre el 25%. Per això, la JNC proposa que el projecte lingüístic dels centres sigui aprovat per la Direcció Territorial o la Direcció General del Departament d’Educació.

En la seva intervenció, el secretari general de la JNC, Álvaro Clapés-Saganyoles, ha refermat el compromís de l’organització nacionalista amb la llengua. "Que ningú en tingui cap mena de dubte: sempre defensarem el català a ultrança. La llengua de Catalunya és el català i cap jutge ha de poder imposar menys català a l'escola catalana. Sense llengua no hi ha nació. Sense nació no hi ha estat", ha sentenciat.

La moció aprovada pel Consell Nacional de la JNC estableix:

  • Demanar a Junts i al seu Grup Parlamentari al Parlament de Catalunya que qualsevol modificació legislativa sigui consensuada majoritàriament amb la comunitat educativa i amb actors socials amb l’objectiu de blindar el català a les aules i millorar la proposta actual.
  • Instar que el projecte lingüístic dels centres sigui aprovat pel director/a territorial o un director/a general del Departament d’Educació.
  • Fer èmfasi en la importància que el català, la llengua de signes catalana i l’aranès a l’Aran siguin les úniques llengües vehiculars en l'ensenyament a Catalunya, ja que el castellà no necessita cap mena de blindatge.
  • Instar al Grup Parlamentari de Junts a continuar una defensa ferma i aferrissada del català com a llengua pròpia de Catalunya, i en especial en el model educatiu del nostre país.
  • Demanar als agents polítics i socials defensors del model d'immersió lingüística que evitin o no acatin la sentència contra la immersió per blindar la nostra llengua a les escoles i defugir les intromissions dels tribunals en les competències pròpies de la Generalitat.

Terrassa, 26 de març de 2022


Publicat a: Comunicat

Cercar continguts


Categories