La Joventut Nacionalista de Catalunya celebra el seu 40è aniversari

dissabte 25 d'abril de 2020

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) celebra avui el quarantè aniversari de la seva fundació al Congrés Constituent de Platja d’Aro, l’any 1980. En aquell moment es funda la que seria una escola de patriotes amb vocació de servei i reconstrucció nacional des d’una base inclusiva, pensament humanista, i amb el clar objectiu d’assolir la llibertat nacional de Catalunya.

Des d’aquell primer dia i fins avui, la JNC ha participat de la vida social i política del país, amb una ferma defensa dels drets dels joves i el seu futur, apostant per una educació inclusiva, moderna i adaptada a les necessitats del món en què vivim, sempre apostant per l'accés a l’educació universal i reduint-ne els entrebancs, com ho fou el servei militar obligatori. Alhora, com a organització política ha treballat incansablement per l'emancipació juvenil, la inserció al mercat laboral i l'accés a l'habitatge.

Com a primera organització juvenil de Catalunya la JNC s’ha mantingut ferma durant aquests 40 anys en les seves conviccions i posicionaments, moltes vegades des de la crítica als màxims representants polítics, essent una peça clau perquè Convergència Democràtica de Catalunya esdevingués un partit inequívocament independentista.

Durant aquest recorregut la JNC ha promogut nombroses accions en defensa dels drets i la diversitat, a Catalunya i arreu del món, des de la convicció de formar part d’una nació amb una llengua i una cultura pròpies de les quals ha fet bandera sempre.

En aquests 40 anys de reivindicació nacional destaca el paper de militància en les jornades històriques del 9-N i l’ 1-O. El compromís del el poble català reitera encara més el convenciment que la via de les urnes és el camí més noble cap a la independència de Catalunya, sobretot després de la resposta tan miserable de l’Estat espanyol. Una resposta que va portar els líders polítics i cívics catalans a la presó i a l’exili.

Avui, orgullosament, la JNC es referma en la seva solidaritat vers els qui encara pateixen una presó i un exili injustos. La JNC és hereva de Carles Puigdemont, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Meritxell Borràs, i molts altres que hi han militat.

Hereus, per tant, d’una història apassionant que afronta el futur amb el mateix convenciment que el primer dia: la consecució de la llibertat de Catalunya, des del feminisme, la defensa de les llibertats sexuals, l’ecologisme, el progrés sostenible, amb un país econòmicament emprenedor, innovador i socialment just.

Avui la JNC no pot celebrar els seus 40 anys i les seves lluites i victòries en condicions de normalitat, la situació d’emergència posa a prova també la capacitat d’una organització política de ser útil a la societat en moments adversos.


Publicat a: Comunicat

Cercar continguts


Categories