La Joventut Nacionalista de Catalunya trenca relacions amb el PDECAT

dissabte 17 d'octubre de 2020

Imatge de capçalera

El Consell Nacional de la JNC s’ha reunit avui en sessió extraordinària per votar la proposta del Comitè Executiu Nacional de trencar el protocol de relacions amb el PDeCAT, que s’ha aprovat amb el 88% dels vots.

Des de la JNC hem apostat sempre per la consolidació de Junts per Catalunya com a partit polític aglutinador del corrent central de l’independentisme, i així ho hem expressat al Congrés de Reus l’any 2019 i en diversos posicionaments del Consell Nacional. La voluntat majoritària de la militància sempre ha estat aquesta.

Nosaltres no ens hem mogut d’allò que defensàvem, el nostre posicionament no pot agafar ningú per sorpresa. El PDeCAT ha decidit que supedita l’objectiu nacional de la independència de Catalunya a tot un seguit de condicions que nosaltres no compartim, de manera que la nostra relació no pot continuar.

La JNC va néixer l’any 1980 amb l’objectiu fundacional d’aconseguir la independència de Catalunya, i avui l’instrument polític més útil per caminar cap a aquest objectiu és Junts per Catalunya, un partit que des de la transversalitat vol continuar avançant en el projecte independentista sense supeditar-ho a pactar amb el govern espanyol. L’experiència de quaranta anys formant part d’un espai polític que ha estat el campió del pacte i la negociació a Madrid ens permet constatar que l’interlocutor no és de fiar.

Avui la JNC té ex militants a la presó i a l’exili per haver permès els catalans votar en un referèndum sobre la independència de Catalunya. Els presos polítics i els exiliats ho són per defensar tot allò que nosaltres defensem, i no podem apostar per un projecte polític que els gira l’esquena. El President Puigdemont i els Consellers Rull, Turull i Forn ho són legítimament i nosaltres així ho reconeixem, i hem de formar part de l’instrument polític que ells impulsen. Això és incompatible amb continuar treballant amb el PDeCAT.

La JNC té un corpus ideològic robust fruit de la reflexió i el debat dels seus militants, al qual no renunciem en cap cas. Continuarem defensant allò que creiem que és millor per Catalunya i per la joventut i ho farem al costat dels nostres referents polítics, aportant la nostra visió crítica sempre.

Estem en acte de servei pel país, ara i sempre.

Visca Catalunya lliure!


Publicat a: Comunicat

Cercar continguts


Categories