La JNC aconsegueix el compromís de les Joventuts Liberals Europees d’actuar contra la discriminació del català i les llengües minoritàries europees

El text aprovat en el congrés de LYMEC reclama a Europa protegir les llengües sense Estat

diumenge 24 d'octubre de 2021

Imatge de capçalera

La JNC aconsegueix el compromís de les Joventuts Liberals Europees (LYMEC) d’actuar contra la discriminació del català i les llengües minoritàries europees. Ho ha fet a través de l’aprovació d’una moció en el congrés de LYMEC, que ha tingut lloc a la ciutat de París, els dies 22, 23 i 24 d’octubre i que, per primer cop d’ençà de l’esclat de la pandèmia, s’ha celebrat de forma presencial.

El text de la moció aprovada reconeix la necessitat de protegir les llengües minoritàries europees, entre les quals el català, fent una especial menció a la seva presència a l’educació i a l’administració. Així mateix, el text aprovat condemna qualsevol política que pugui afectar negativament la salut de les llengües minoritàries.

Amb l’aprovació d’aquesta moció, la JNC continua amb la seva tasca d’internacionalitzar el cas català entre les joventuts polítiques europees.

París, 24 d’octubre de 2021

Un Consell Nacional telemàtic


Publicat a: Comunicat

Cercar continguts


Categories