Junts per Catalunya i la JNC reclamen al govern espanyol 1.000M€ per a l’emancipació juvenil i l’emprenedoria

dijous 3 de novembre de 2022

Imatge de capçalera

Junts per Catalunya ha presentat el seu paquet d’esmenes al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat espanyol. D’entre les més de 350 esmenes presentades pel partit independentista, Junts per Catalunya, en col·laboració amb la Joventut Nacionalista de Catalunya, ha presentat un seguit de mesures que tenen per objectiu el foment de l’emancipació i l’emprenedoria juvenil, millorar la mobilitat en transport públic dels joves catalans, així com esmenes que tenen per objectiu pal·liar els efectes del deute històric de l’Estat espanyol amb Catalunya, així com l’infrafinançament i el dèficit fiscal.

Entre les propostes, destaca la creació d’un Fons d'Impuls d'Emprenedoria Empresarial per joves per valor de 750M€, per tal que es fomenti el finançament de nous projectes empresarials i la seva competitivitat. Així mateix, en matèria d’ocupació juvenil, es proposen incentius fiscals per a les empreses que contractin joves menors de 30 anys, com una bonificació de l’Impost de Societats de 5.000€.

Pel que fa a les polítiques d’habitatge, una de les problemàtiques que més afecta els joves catalans, Junts per Catalunya reclama la creació d’un Fons de Garantia de Primer Habitatge, de 350M€, per tal que joves catalans que adquireixen per primer cop un habitatge, puguin accedir a una garantia de la Generalitat de Catalunya en l'entrada de la hipoteca. D'aquesta manera, s'aconsegueix reduir les barreres d'estalvi per accedir a la compra d'un habitatge de la gent jove, fomentant d’aquesta forma l'emancipació juvenil.

En matèria de mobilitat, es proposa l’establiment d’un descompte amb Carnet Jove del 70% per a bitllets de Rodalies-RENFE, Mitja Distància i AVE, per tal de facilitar i fomentar la mobilitat en transport públic entre els joves.

Finalment, pel que fa a la formació, es reclama el pagament dels 20M€ en beques universitàries que l’Estat espanyol deu a Catalunya des de l’any 2005, una mostra més de l’infrafinançament al què està sotmesa Catalunya.


Publicat a: Comunicat

Cercar continguts


Categories