La JNC celebra l’entrada del President Puigdemont i el Conseller Comín al Parlament Europeu i denuncia la vulneració de drets al Vicepresident Junqueras i de la resta de presos polítics

L'organització demana responsabilitats polítiques a la Consellera Ester Capella per la classificació en el segon grau penitenciari dels presos polítics

dimarts 14 de gener de 2020

Imatge de capçalera

Després del dia d'ahir, en què el President Carles Puigdemont i el Conseller Toni Comín van prendre posessió dels seus escons al Parlament Europeu, la Joventut Nacionalista vol traslladar-los tot el seu suport i la màxima voluntat de col·laboració en aquesta nova etapa, com ja els va traslladar el Comitè Executiu Nacional durant la seva trobada a Waterloo, Bèlgica, el passat cap de setmana. Es constata que és Europa l'espai de llibertats allà on l'independentisme veu reconeguts els seus drets fonamentals, mentre que a l'estat espanyol aquests drets són vulnerats continuament.

Malgrat tot, la JNC denuncia l'actuació pròpia d'un estat autoritari que està duent a terme Espanya amb el Vicepresident Junqueras, que ha de ser alliberat immediatament en compliment de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que reconeix la seva immunitat. És intolerable que en una democràcia els vots de la ciutadania no tinguin representació política.

La Joventut Nacionalista de Catalunya vol traslladar el seu suport també al President Quim Torra davant l'atropellament democràtic que suposa la seva inhabilitació. No només és inconcebible que s'inhabiliti un President de la Generalitat per exercir la seva llibertat d'expressió sinó que encara és més greu que la Junta Electoral Central revoqui la seva credencial de diputat. La JEC no és competent per dirimir aquesta matèria, i només el Parlament de Catalunya nomena i cessa els presidents de Catalunya.

La JNC ha denunciat en diverses ocasions la persecució i criminalització de l'independentisme. Una vegada més, aquesta organització exigeix l'alliberament immediat de tots els presos i preses polítiques injustament empresonats per defensar els valors democràtics i donar veu a la ciutadania del nostre país.

Més enllà, la JNC entén que és responsabilitat del Govern garantir la defensa dels drets dels presos polítics i considera que la seva classificació en el segon grau penitenciari respon a una lògica d'autoprotecció per part del Departament de Justícia i la seva titular, la Consellera Ester Capella. La defensa de les institucions catalanes i l'exercici del govern efectiu ha d'anar estrictament lligada a l'avenç en la construcció del projecte independentista, i això passa per la defensa dels drets fonamentals dels presos polítics, que compleixen tots els requisits per ser classificats en el tercer grau. Per això, la Joventut Nacionalista de Catalunya demana responsabilitats polítiques per l'actuació de la Consellera Capella.

L'Executiu Nacional de la JNC s'emplaça a treballar una moció que abordi aquests temes per a debatre-ho al seu proper Consell Nacional que se celebrarà a Solsona el proper 25 de gener.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories