La JNC critica la retenció del vaixell de Proactiva Open Arms i demana a la Unió Europea que intensifiqui esforços per evitar morts al Mediterrani

L’organització política juvenil destaca la immensa feina humanitària que estan duent a terme ONG’s com Proactiva Open Arms o altres, per tal de suplir les deficiències de gestió de la crisi migratòria europea

dilluns 1 de gener de 2018

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya critica la situació actual del vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms, que porta gairebé una setmana retingut al port de Pozzallo (Sicília) per ordre de les autoritats italianes després de ser utilitzada per l'ONG catalana per a salvar persones en perill de naufragi a les aigües de la Mediterrània.

En aquest sentit, l'organització política juvenil vol deixar clar el seu rebuig i la seva posició crítica amb les decisions i l'execució de la política d'acollida dels estats europeus, així com la gestió que fa Líbia per evitar el pas de persones a través del Mediterrani.

La JNC exigeix que els estats i les institucions de la Unió Europea intensifiquin esforços per a evitar morts al Mediterrani i ajudar a crear les condicions necessàries perquè aquestes persones que es veuen en necessitat de fugir dels seus països d'origen per garantir la seva seguretat personal o fins i tot salvar la vida, no es vegin abocades a arriscar la seva vida en una travessia perillosa per tal de tenir una qualitat de vida digna.

La JNC també vol reiterar la importància de respectar la presumpció d'innocència d'Anabel Montes (cap de la missió), Marc Reig (capità de la nau) i Gerard Canals (coordinador de l'ONG). Així com destacar la immensa tasca humanitària que estan duent a terme Proactiva Open Arms i altres organitzacions similars per a suplir les greus deficiències que presenta la reacció dels estats europeus a la crisi migratòria i, sobretot, humanitària del Mediterrani, que deixa més de mil morts a l'any. Sense aquestes organitzacions, la xifra de víctimes seria encara molt superior.

Finalment, els joves independentistes exigeixen solucions per a les persones que es veuen obligades a arriscar la vida i solucions que compleixin els criteris humanitaris.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories