La JNC demana la dimissió de la Consellera Capella per la classificació en segon grau dels presos polítics

divendres 31 de gener de 2020

Imatge de capçalera

Els joves independentistes de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) han celebrat aquest cap de setmana el seu Consell Nacional a Solsona i han debatut un gran nombre de propostes de resolució i mocions proposades pels diferents territoris i àrees de l'executiu nacional.

Una de les mocions debatudes ha estat una moció sobre la classificació en el segon grau penitenciari dels presos i preses polítiques, que ha obtingut el suport del 98% dels consellers i conselleres nacionals de l'organització, en la qual s'expressa la disconformitat de la JNC amb la classificació dels presos per part del Departament de Justícia.

Al parer de l'organització, la decisió del Departament liderat per la Consellera Ester Capella es basa només en la durada de les penes, que són fruit d'un judici manifestament injust, i que respon tan sols a la voluntat de no posar-se en risc davant la maquinària repressiva de l'estat espanyol, seguint una lògica d'autoprotecció.

La JNC considera que l'exercici del govern efectiu no es pot deslligar de la lluita per l'assoliment de la independència de Catalunya i això passa necessàriament per defensar els drets fonamentals dels presos i preses polítiques, que compleixen els requisits per a gaudir del tercer grau penitenciari, per això demana la dimissió de la Consellera Ester Capella.

La JNC és una organització madura i amb un gran sentit de la responsabilitat, amb vocació de construcció i aportació del talent, coneixement i recolzament necessaris per a fer un país millor, i és conscient de les complexitats de l'exercici de govern en les circumstàncies polítiques actuals, però aquesta organització no pot obviar la flagrant injustícia de la presó dels líders independentistes, encara més quan tres dels Consellers presos són ex militants de l'organització.

La JNC es reafirma en la defensa dels drets fonamentals dels presos i preses polítiques, que compleixen els requisits per a ser classificats en tercer grau, i n'exigeix el seu alliberament immediat.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories