La JNC dóna suport a les víctimes de la violència policial i condemna l’actuació desproporcionada de les forces de seguretat

dimecres 23 d'octubre de 2019

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya vol expressar total suport a víctimes de la violència policial durant les mobilitzacions en resposta a la sentència, fent especial èmfasi en aquelles persones que han patit lesions irreparables, així com el suport a les gairebé trenta persones empresonades de forma arbitrària. Així mateix, aquesta organització mostra el seu suport als periodistes i altres professionals de la informació que també han resultat ferits o perseguits. La llibertat de premsa és un pilar fonamental en qualsevol societat democràtica, i la seva defensa és tan necessària com el rebuig més absolut a la seva limitació.

Durant els darrers dies la JNC ha estat testimoni de l'actuació absolutament desproporcionada dels cossos policials desplegats a Catalunya. En conseqüència, instem a obrir les investigacions internes que siguin necessàries per analitzar la resposta violenta de determinades unitats policials i depurar les responsabilitats polítiques i tècniques que pertoquin. També vol obrir la reflexió sobre la utilització de material antidisturbis perillós en territori català i sobre les reiterades disfuncions en les actuacions de la Brigada Mòbil, així **insta a les institucions catalanes a treballar per la modificació de la Llei de la policia de la Generalitat i la reestructuració d'aquesta Àrea dels Mossos d'Esquadra. **

Alhora, aquesta organització exigeix la retirada immediata dels cossos policials espanyols del territori català. Els quals no veu com a propis i que s'ha demostrat que no vetllen per la seguretat dels ciutadans del país, la soscaven.

Després d'una setmana de conèixer el contingut de la sentència contra els presos i preses polítiques, la JNC reitera el rebuig a la sentència. La decisió presa pel Tribunal Suprem espanyol és un atemptat contra la democràcia, un càstig d'una crueltat que pretén esdevenir un correctiu pel conjunt de la societat catalana i un avís a tothom qui vulgui persistir en l'objectiu de la independència de Catalunya. Com a primera organització política juvenil del país, la JNC no acata la sentència del judici a la democràcia.

Respecte a la criminalització del moviment independentista, l'organització el defensa com un moviment polític pacífic que de forma reiterada durant anys s'ha expressat amb un civisme exemplar. Els darrers dies, com a resposta de rebuig a la sentència, ho ha tornat a fer de forma

continuada i dins el marc de la desobediència civil i la lluita noviolenta. Cap acció que surti d'aquests paràmetres tindrà el suport d'aquesta organització. Tanmateix, la JNC manifesta la necessitat de persistir en la mobilització constant del poble català, per donar una resposta permanent i continuada als greuges que pateix.

La Joventut Nacionalista de Catalunya fa una crida a la unitat i a la responsabilitat de tots els actors polítics independentistes per tal de donar una resposta a l'alçada del moment que viu el país, que inclogui el Govern, el Parlament de Catalunya, els Ajuntaments i altres institucions del món municipal i les principals organitzacions de la societat civil. També demana deixar de banda els interessos partidistes i a refermar el compromís amb el blindatge de les institucions catalanes. Cal definir una estratègia conjunta que interpel·li la ciutadania per tal d'avançar en el procés d'independència, amb el lideratge del President de la Generalitat com a únic interlocutor amb el govern espanyol, a fi d'aconseguir una taula de negociació on es tracti l'autodeterminació de Catalunya i l'amnistia dels presos i preses polítiques, entre d'altres qüestions rellevants pel país. Un conflicte polític com el que viu Catalunya només pot trobar una resposta política, que s'emmarqui en el diàleg com a manera de dirimir les diferències entre els ciutadans i els seus representants.

Per tot això, la JNC s'emplaça a un debat intern profund per tal d'elaborar un document que reculli el capteniment de l'organització respecte el repte democràtic que Catalunya té al davant.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories