La JNC es desvincula de la creació del Partit Nacionalista de Catalunya

Ens desvinculem de la creació del Partit Nacionalista de Catalunya, en reivindiquem el nom com a llegat polític i donem ple suport al Partit Demòcrata i a Junts per Catalunya

dimecres 13 de maig de 2020

Imatge de capçalera

Des de la Joventut Nacionalista de Catalunya ens veiem amb la necessitat d’emetre un comunicat sobre les darreres notícies que vinculen una relació entre el Partit Nacionalista de Catalunya i la nostra organització:

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) es va inscriure com a formació política el 4 d’abril del 1978 per alguns militants, aleshores, de les Joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya (JCDC) i posteriors fundadors de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) al 1980. La voluntat d’aquests militants era que el PNC acabés essent el partit mare de la JNC i que l’organització pogués concórrer a eleccions per mitjà d’aquesta formació, malgrat que això no s’ha arribat a produir mai.

La JNC és una organització política juvenil independentista, nacionalista i catalanista, que treballa per assolir la llibertat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Actualment, la JNC col·labora i dóna ple suport al Partit Demòcrata i a les seves candidatures electorals dins del marc de Junts per Catalunya. A més, la JNC aposta per la consolidació de Junts per Catalunya com un gran partit nacional català que aglutini i representi l’ampli corrent central de l’independentisme, actualment conformat per diferents organitzacions i plataformes, així com altres entitats de la societat civil, tal com es va acordar al darrer Congrés de l'organització. En aquest sentit, tenim la voluntat de continuar treballant al servei d’aquest espai per a donar veu als joves que se senten representats pels valors que defensem.

Per tot això, i arran de les informacions publicades sobre la creació d’un nou partit amb el nom de Partit Nacionalista de Catalunya, la JNC vol desvincular-se’n. Considerem l’ús del nom Partit Nacionalista de Catalunya com un intent d’apropiar-se del llegat polític dels 40 anys d’història de la JNC, i defensem fermament que aquest pertany tan sols a la JNC i als seus militants.


Publicat a: Comunicat Noticia

Cercar continguts


Categories