La Joventut Nacionalista de Catalunya es posiciona en contra de facilitar la investidura de Pedro Sánchez si no s’han establert unes condicions prèvies i no es reprèn el diàleg.

8 d'abril, 2019

Les forces independentistes van adoptar un paper actiu en el Congrés dels Diputats a les dues darreres legislatures, recolzant una moció de censura que apartava el Partit Popular de l'executiu espanyol i no col·laborant en l'aprovació dels pressupostos del nou govern socialista, ja que no existia una voluntat sincera de diàleg amb Catalunya.

Les passades eleccions generals van aportar un escenari en el qual Junts per Catalunya va obtenir set Diputats i Diputades, en un marc en el qual la suma de tots els representats independentistes poden tenir la clau de l'elecció del nou Govern espanyol.

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) considerem que el nou govern que resulti de la votació d'aquesta setmana al Congrés dels Diputats no pot obviar el que ha succeït a Catalunya en els darrers temps i ha de tenir la valentia d'afrontar el conflicte català com a conflicte polític que és, tornant al diàleg i aportant una solució.

Durant els mesos que Pedro Sánchez ha estat al capdavant de l'executiu espanyol ha tingut sobrades oportunitats de demostrar la seva voluntat de pacte i entesa amb els responsables polítics que el van recolzar a la moció de censura que el va fer President, inclosos els independentistes. Constatem, però, que no ha estat així.

Aquesta certesa ens porta a posicionar-nos, com a organització política juvenil independentista, en contra de la seva investidura com a President del Govern espanyol sense contrapartides, i és per això que instem els diputats i diputades de Junts per Catalunya a negociar unes condicions que afavoreixin el desbloqueig polític, així com al futur president espanyol a restablir el diàleg amb el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Exigim la fi de l'ús partidista que fa l'Estat del seu poder judicial i de la vulneració de drets i llibertats que patim els catalans i catalanes, la fi de la repressió contra els nostres representants polítics i líders civils, per tal de poder reprendre un diàleg sincer i en igualtat de condicions.

El nou escenari polític ens obliga a cercar fórmules que no passin únicament pel bloqueig i la confrontació sinó també per recuperar els drets civils i polítics dels ciutadans de Catalunya vulnerats reiteradament per l'Estat espanyol. Volem que drets tan elementals com la llibertat d'opinió, d'expressió, d'informació i participació política puguin ser exercits plenament per la ciutadania catalana.


Publicat a: comunicat

Cercar continguts


Categories