La JNC Barcelona i Xavier Trias atorguen l’XI Premi Tàber a l’associació Narinan

El guardó reconeix la tasca de suport educatiu en català que Narinan ofereix a infants en risc d’exclusió social.

dimarts 5 de març de 2024

Imatge de capçalera

La JNC Barcelona va atorgar l’XI Premi Tàber a l’associació Narinan. El guardó reconeix l’esforç i la feina de l’associació que treballa oferint reforç educatiu per nens de 6 a 12 anys en risc d’exclusió social o econòmica, així com posar en valor la important tasca que realitzen els seus voluntaris, que també van voler ser presents en aquest acte d’homenatge. A més a més, la JNC Barcelona destaca la importància que aquesta tasca educativa es faci íntegrament en català. Eulàlia Comas, va recollir el guardó en nom de l’associació premiada, agraïnt el reconeixement i posant en valor que es tractava del primer guardó no institucional que rep l’entitat, i va voler compartir amb els presents la rellevància d’establir vincles en català entre els voluntaris i els infants, i diversos casos d’èxit que posen en relleu la gran tasca que realitza l’entitat en favor de la inclusió social.

Durant l’entrega del Premi, la Coordinadora de la JNC Barcelona, Paula Moyano, va remarcar la importància de reconèixer l’esforç de les entitats que es dediquen a la inclusió social i va destacar “l’educació com a un dels pilars imprescindibles per garantir l’ascensor social. A través de l’educació els nens, vinguin del barri que vinguin, poden gaudir d’igualtat d’oportunitats”.

Ariadna Urroz, Secretària General de la Joventut Nacionalista de Catalunya, va fer èmfasis en la importància reconèixer una entitat que fa la seva acció social en català en un moment en què cal treballar per la llengua catalana recordant “que el català és el patrimoni més valuós que tenim com a poble i tots els catalans tenim la responsabilitat de preservar, defensar i reivindicar la nostra llengua, i no hi ha altra manera de fer-ho que parlant-la, llegint-la, escrivint-la i ensenyant-la”. Urroz va posar en valor tornar a celebrar el Premi Tàber com a acte més destacat de la JNC Barcelona perquè, com assegurà, “una JNC Barcelona forta és una JNC forta”.

L’alcalde Xavier Trias i els regidors del grup municipal de Trias per Barcelona, Jordi Martí, Neus Munté, Victòria Alsina, Damià Calvet i Joan Rodríguez van acompanyar a la JNC Barcelona en la celebració de l’onzena edició del Premi Tàber. Trias va destacar la importància de la col·laboració amb les entitats del tercer sector “com a responsables polítics tenim l’obligació de donar-vos les gràcies per la feina que feu”.

La celebració de l’onzena edició del Premi Tàber va tenir lloc dijous 29 de febrer al nou Espai Jove Ca la Panarra de les Corts. Tres anys més tard després de la darrera edició, que es va celebrar en plena pandèmia de la Covid-19, la formació va poder agrupar de nou un centenar de joves de la JNC, amics i voluntaris de l’entitat premiada per celebrar una festa en reconeixement de l’acció social de les entitats de Barcelona.

El Premi Tàber, des de la seva primera edició l’any 2008, ha volgut conscienciar els joves sobre la situació de vulnerabilitat que pateixen col·lectius de la ciutat de Barcelona i reivindicar la feina incansable de les entitats que treballen per garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

En aquestes onze edicions, han estat guardonades les següents entitats: Casal dels Infants del Raval, la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Pere Manel, la Fundació Trinijove, la Fundació Comtal, la Fundació acidH, APSOSECAT, la Fundació Can Ensenya, la Fundació Adsis, l’ONG Veí a Veí, i enguany l’associació Narinan, que des del 2016 treballa oferint suport educatiu a més de 200 infants en risc d’exclusió social en centres i equipaments públics de Barcelona i d’altres municipis, per contribuir a la seva inclusió social a través de la llengua catalana.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories