Junts i la JNC alerten que els Pressupostos de la Generalitat no tenen en compte els joves

dijous 16 de març de 2023

Imatge de capçalera

El grup parlamentari de Junts i la JNC denuncien el rebuig per part del Govern d’acceptar les esmenes presentades per Junts en l’àmbit de joventut. Des de la formació es continuarà treballant com a alternativa d’aquest govern, des d’una oposició constructiva per donar resposta a les necessitats dels joves. 

"És responsabilitat de tots assegurar que el jovent d’avui deixi de tenir la percepció que el seu futur serà pitjor que el que van plantejar els seus pares", ha manifestat la diputada de Junts, Judith Toronjo, qui també ha explicat que Junts per Catalunya havia presentat diferents esmenes encaminades a donar resposta a les demandes dels joves. Impulsar l’FP2 a la universitat, ajudar el teixit empresarial per a la creació de Centres de Formació Ocupacional, augmentar la promoció pública d’habitatge social de lloguer o impulsar un programa de beques salari per a joves universitaris, són algunes de les propostes presentades per Junts.

Per la diputada Toronjo, "malgrat els gestos per mantenir una majoria independentista, per alguns no ha sigut prioritària. Sí que ho han estat els acords per l’estabilitat a Espanya de la que no se n’extreu, en la matèria de joventut, cap tipus de resultat". En aquest sentit, Toronjo ha lamentat que no hi ha traspàs de la gestió de les beques universitàries; cap cessió dels 12.000 pisos de la SAREB per a lloguer jove; o res de recuperar la deducció estatal de la quota d’IRPF de lloguer d’habitatge habitual retirada "pel gobierno de Rajoy" als menors de 30 anys i no recuperada pels governs posteriors.

Finalment, Toronjo ha destacat que l’alternativa passa per Junts per Catalunya. Ho demostra el fet que la setmana passada, el ple va aprovar una moció impulsada per Junts on s’insta al govern a promoure un Programa de Crèdits per a l’emancipació amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge dels joves de 18 a 35 anys. "L’aval d’aquests crèdits ha de facilitar als joves l’accés al finançament per cobrir les despeses inicials i accedir a un habitatge, tant de compra com de lloguer", ha dit. 

Ha estat el secretari general de la JNC, Álvaro Clapés, qui ha alertat que aquests pressupostos no atenen a la gravetat de la situació que pateix la joventut avui en dia. "Són insuficients per generar un context òptim on qualsevol jove català pogués formar i construir el seu projecte vital amb garanties". 

Finalment, el secretari general ha manifestat la voluntat de la JNC de "treballar insubornablement per ajudar a fer que la Joventut catalana pugui assolir un present i un futur d’oportunitats, amb progres econòmic i social per construir el seu projecte de vida".


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories