La JNC exigeix que Pere Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança arran del pacte entre ERC, PSC i En Comú Podem pels pressupostos

divendres 3 de febrer de 2023

Imatge de capçalera

El pacte per a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya al que han arribat ERC, PSC i En Comú Podem suposa el darrer exemple de l’abandonament d’ERC de la via de la independència de Catalunya. És un nou intent de retornar Catalunya a l’època del Tripartit, que suposa la supeditació de la política catalana als interessos de Madrid, substituint les aspiracions nacionals del país per les pretensions electorals del partit. Aquest camí que ha emprès ERC és diametralment oposat al pacte independentista que va fer possible la investidura de Pere Aragonès, sense que aquest canvi hagi estat referendat ni per la ciutadania de Catalunya, ni pels seus representats en seu parlamentària.

Davant d’aquests fets, la JNC constata:

  1. Que l’acord entre ERC, el PSC i EnComú-Podem suposa la invalidació de la majoria que va fer possible la investidura de Pere Aragonès.
  2. Que ERC ha trencat la majoria independentista en vots i escons sorgida de la voluntat popular expressada a les urnes.
  3. Que l’estratègia negociadora d’ERC ha consistit a perjudicar i intentar arraconar i eliminar els socis amb qui Pere Aragonès es va comprometre a "culminar la independència de Catalunya" en el seu debat d'investidura.
  4. Que el Govern de la Generalitat ha abandonat el seu sentit de país, substituint l’ambició nacional per les necessitats electorals d’ERC.
  5. Que ERC ha tancat el cicle dels governs independentistes i pretén iniciar un nou cicle polític de governs Tripartit.
  6. Que aquest acord s’emmarca en l’agenda del ‘reencuentro’ de Pedro Sánchez d’intentar passar pàgina dels fets del 2017. Per tot això, per dignitat democràtica i per respecte a la ciutadania de la majoria parlamentària que el va investir, exigim al president Pere Aragonès que compleixi el seu deure democràtic i la seva paraula donada en el discurs d’investidura i posi una data per sotmetre's a una qüestió de confiança al Parlament de Catalunya.

Publicat a: Comunicat

Cercar continguts


Categories