La JNC es reuneix amb una delegació de les Jeunesse Valdôtaine

La reunió amb la formació regionalista de la Vall d’Aosta va servir per iniciar contactes i iniciar la cooperació entre joventuts europees defensores del dret a l’autodeterminació

25 de maig, 2021

Les Joventuts Nacionalistes de Catalunya continuen la seva feina d’internacionalització de la causa catalana, reunint-se i establint relacions amb organitzacions polítiques d’arreu. En aquest cas, la JNC va mantenir una reunió amb les Jeunesse Valdôtaine: les joventuts del partit regionalista de la Vall d’Aosta. La reunió es va celebrar gràcies a la coordinació de Foreign Friends of Catalonia i va comptar amb la participació dels secretaris generals i els responsables de relacions exteriors d’ambdues formacions polítiques juvenils. La reunió va servir per fer una primera presa de contacte entre ambdues formacions i buscar punts en comú per tal d’organitzar i coordinar conjuntament projectes sobre les aspiracions polítiques de les regions europees. D’aquesta forma, la JNC marca el tret de sortida de la cooperació entre joventuts europees defensores del dret a l’autodeterminació.

Les joventuts regionalistes de la Vall d’Aosta

Les Jeunesse Valdôtaine és el moviment jove de Union Valdôtaine, el partit que ha governat la regió de la Vall d’Aosta des de 1974. Aquest moviment polític defensa la singularitat de la regió, majoritàriament francòfona, i abraça el sentiment d’una Unió Europea de les regions, defensant el dret a l’autodeterminació dels pobles europeus. Actualment, les jeunesses expressen el seu rebuig a la repressió patida pels polítics catalans, motiu pel qual la JNC ha remarcat el seu agraïment en la primera reunió celebrada.


Publicat a: noticia

Cercar continguts


Categories