La JNC demana a la CCMA i a TV3 que reforcin la preferència de l’ús del català

La Consellera Meritxell Budó destaca la república independent i el bon govern com a objectius de Junts per Catalunya i destaca el paper de la JNC com a organització juvenil de referència

26 de setembre, 2020

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha celebrat avui el seu Consell Nacional de manera telemàtica des de Sant Cugat del Vallès, en el qual s’han debatut diverses mocions.

Els consellers i conselleres nacionals de la JNC han aprovat una moció en la qual es demana a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i a la direcció de TV3 que reforcin la preferència del català en els seus continguts audiovisuals, així com vetllar pel rigor parlat i escrit en l’ús de la llengua. Així mateix, la JNC ha aprovat instar el grup parlamentari de Junts per Catalunya a iniciar un debat parlamentari sobre el tracte del català en els continguts audiovisuals.

També s’ha aprovat una moció de suport a les persones represaliades per la repressió a Bielorússia. El text aprovat recull el reclam de dimissió del president de Bielorússia i la celebració d’unes eleccions democràtiques. La moció reclama també a la Unió Europea un enduriment de les sancions contra el règim fins que es produeixi una transició democràtica.

La cloenda del Consell Nacional ha anat a càrrec de la Consellera de la Presidència del Govern, Meritxell Budó, que ha repassat les mesures preses pel Govern per contenir l’expansió de la pandèmia de la COVID-19 a Catalunya. La Consellera també ha destacat, pel que fa al procés congressual de Junts per Catalunya, els objectius principals que guien l’actuació del partit: república independent i bon govern, un model de país atractiu per tota la ciutadania.

En aquest sentit ha remarcat el paper cabdal de la JNC per crear un projecte atractiu, també, pels joves del país.


Publicat a: comunicat

Cercar continguts


Categories