La JNC celebra el XX congrés

S'ha celebrat aquest cap de setmana a Reus (Baix Camp)

dilluns 18 de març de 2019

Imatge de capçalera

Més de 250 congressistes vinguts de tots els racons de Catalunya han debatut més de 350 esmenes en el marc de dues ponències, una d’organització interna i una altra de caire ideològic, polític i de full de ruta.

En aquest sentit la JNC s’emplaça a treballar per a sortir més reforçada com a organització dotant-se per als instruments necessaris per a ser activa i créixer en el seu desplegament territorial. Més enllà, la militància de l’organització vol fer una aposta clara per apoderar el seu Consell Nacional i fer-lo créixer com a espai de debat i de decisió, així com la Convenció Ideològica, per a realitzar un debat en profunditat sobre els seus posicionaments ideològics.

El Congrés ha quedat suspès el dissabte al matí i un gran nombre de congressistes s’han desplaçat a Madrid per a participar en la manifestació unitària “L’autodeterminació no és delicte”, un clam de denúncia per la situació injusta dels presos polítics en un judici sense garanties, que persegueix els líders de les organitzacions independentistes com a venjança pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

La JNC també ha renovat en aquest Congrés la direcció dels seus òrgans nacionals. Així, Judith Toronjo ha rebut el suport d’una àmplia majoria dels congressistes i ha estat proclamada nova Secretària General, mentre que Albert Pérez ha esdevingut el nou President del Consell Nacional. Amb ells s’han escollit també els membres de la Direcció Nacional, la Presidència del Comitè d’Arbitratge, Mediació i Disciplina, la seva vicepresidència i el seu vocal.

Judith Toronjo ha destacat en el seu discurs de proclamació la seva voluntat d’estar a l’alçada del moment polític que viu el país i ha volgut posar en valor el paper de la JNC al llarg dels seus 39 anys d’història. També ha volgut fer un homenatge als presos i preses polítics i exiliats i exiliades que han passat durant aquests anys per l’escola de patriotes que és la JNC: els Consellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Meritxell Borràs i el President Carles Puigdemont.

Pel que fa a l’organització, ha destacat la importància de vertebrar el projecte de la direcció nacional pels propers dos anys al voltant de tres eixos principals: el territori, la militància i la formació dels militants, per tal que la JNC continuï essent la primera organització política juvenil de Catalunya i segueixi destacant per la seva capacitat d’influència en el context polític i pel seu potencial d’actuar com a motor de canvi i de transformació social.

Els congressistes de la JNC han comptat, durant l’acte de cloenda del Congrés, amb la presència dels Consellers Damià Calvet i Miquel Buch, així com del President del Partit Demòcrata David Bonvehí, del diputat al Congrés Carles Campuzano, de la senadora Marta Pascal, de la diputada al Parlament Teresa Pallarès, de l’alcalde de Reus Carles Pellicer, del candidat de Junts per Catalunya a les eleccions espanyoles per Girona Jaume-Alonso Cuevillas, i d’altres membres del Partit Demòcrata i de les entitats polítiques juvenils convidades, com el Jovent Republicà, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell de Joventut de Barcelona.

David Bonvehí ha volgut donar el seu suport a la nova direcció de la JNC i els ha encoratjat a treballar per assolir el somni de la independència de Catalunya, agafant el testimoni dels que els han precedit en la lluita. Ha posat també en valor el paper de la JNC davant el projecte d’alliberament nacional del país, així com la generositat mostrada per tots els actors que formen Junts per Catalunya en el repte dels propers mesos amb les eleccions espanyoles, municipals i europees.

Membres de la nova Direcció Nacional:

Secretaria General: Judith Toronjo Nofuentes

Presidència del Consell Nacional: Albert Pérez Garro

Secretaria d'Estratègia Política: Míriam Lanero Carrillo

Secretari d'Organització: Oriol Bertran Grimau

Militància: Marc Anguera Gisbert

Formació: Jennifer Reverté Ferrando

Territori: Roger Ribera Montserrat

Comunicació i Premsa: Roberto Fernández Santos

Activisme Digital: Albert Esteller Jurado

Activisme Polític: Gerard Rosell Saldaña

Política Internacional: Víctor López Payà

Política europea: Laia Comerma Calatayud

GALEUSCAT – PPCC: Gerard Castaño Oliveros

Polítiques Socials, Feminisme i LGTBI+: Marc S. Baeza Delgado

Política Municipal i Governança: Albert Bonet Huete

Economia i Ocupació: Gemma Feixas Mir

Salut i Esports: Arnau Navinés Ferrer

Cultura i Llengua: Montse Auguets Canes

Infraestructures, Energia i Sostenibilitat: Martí Tudela Vidal

Polítiques de Joventut: Álvaro Baena Clapés-Saganyoles

Polítiques Educatives i FP: Adrià Mirabal Parada

Política Universitària: Carles Merino Vives

Presidència del CAMD: Ariadna Urroz Segura

Vicepresidència del CAMD: Joel Reguant

Vocal del CAMD: Toni Bada.


Publicat a: Noticia Territori

Cercar continguts


Categories