Álvaro Clapés-Saganyoles i Ariadna Urroz elegits secretari general i presidenta del Consell Nacional de la JNC

La JNC ha celebrat el XXI Congrés en el que ha renovat la direcció i ha aprovat les ponències política i organitzativa definint-se com “una organització política juvenil independentista, liberal, progressista, nacionalista, europeista i feminista

21 de març, 2021

“La JNC ha d’esdevenir un actor que ajudi a sumar complicitats, idees, experiència juvenil, ganes de treballar i esperit crític. En definitiva, la JNC ha de continuar sent una eina útil per treballar per la llibertat i el benestar de Catalunya i la seva gent”. Així s’ha expressat Álvaro Clapés-Saganyoles després de ser escollit nou secretari general de la JNC en el XXI Congrés de l’organització juvenil que s’ha celebrat a Vidreres i Maçanet de la Selva. Clapés-Saganyoles ha agraït el suport rebut per part dels militants de la JNC i ha definit els tres grans objectius dels propers anys de mandat de l’organització juvenil, que són: “treballar pels drets i les oportunitats d’una generació de joves que s’han socialitzat en crisis econòmiques i socials i que necessiten una resposta; treballar perquè Catalunya sigui una nació lliure, pròspera i plena d’oportunitats; treballar per la independència de Catalunya, l’amnistia dels presos i preses polítiques, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió contra el moviment independentista”

La formació juvenil també ha elegit la nova presidenta del Consell Nacional, Ariadna Urroz, qui ha destacat la importància que la JNC “segueixi fent política i que escolti, formi, participi, debati i decideixi”. Urroz ha reivindicat la necessitat de “confrontar idees i debatre per arribar a consensos” des del Consell Nacional, perquè “no hi ha res més revolucionari que les paraules, i fer política és això”.

En l’acte de cloenda ha participat el secretari d’iorgantizació de Junts per Catalunya, David Saldoni, que ha volgut refermar el compromís de col·laboració entre ambdues organitzacions, compromís que, com ha assegurat, es plasmarà en un acord de col·laboració per fer de la JNC “la principal organització juvenil del partit Junts per Catalunya”.

En l’acte de cloenda d’aquest XXIè Congrés hi ha participat el president Puigdemont i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez que han adreçat unes paraules als congressistes exhortant-los a “seguir treballant per la causa de la llibertat de Catalunya i pel progrés i benestar de la seva gent”.

Així mateix, a l’acte hi han assistit els consellers Jordi Puigneró, Damià Calvet, Ramon Tremosa i Miquel Sàmper, les conselleres Meritxell Budó, Àngels Ponsa i Meritxell Borràs, el diputat i secretari segon de la Mesa del Parlament, Jaume-Alonso Cuevillas, l’alcaldessa de Maçanet, Natàlia Figueras, l’alcaldessa de Girona i diputada, Marta Madrenas, l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, el secretari d’organització de Junts per Catalunya, David Saldoni.

El XXIè Congrés també ha servit per aprovar les ponències que maracaran el rumb organitzatiu, polític i ideològic de la formació juvenil. El texts refosos són el resultat d’un intens procés de debat i esmenes entre els membres de la JNC. En la ponència política la JNC es defineix com “una organització política juvenil independentista, liberal, progressista, nacionalista, europeista i feminista, compromesa en la lluita contra tot tipus de discriminació dins la nostra societat, que aposta per un estat laic i està compromesa en la lluita contra l’emergència climàtica”. Així mateix, l’organització juvenil reitera el seu compromís per esdevenir “l’organització política juvenil de referència de Junts per Catalunya”.

Membres de la nova Direcció Nacional:

 • Secretaria General: Álvaro Clapés-Saganyoles
 • Presidència del Consell Nacional: Ariadna Urroz
 • Secretari d'Organització i Territori: Víctor López
 • Secretaria d'Acció Política: Joan Mir Martínez
 • Secretaria de Finances: Montserrat Auguets Canes
 • Estratègia Digital: Pau Argelaguet Franquelo
 • Militància: Sandra Grau López
 • Comunicació, Premsa i Imatge: Eduard Navarro i Narcís Junquera
 • Activisme: Bernat Asensio Borràs
 • Afers Exteriors: Oriol Marín Subirà
 • Acció Climàtica i Infraestructures: Sergi Mariné Santos
 • Igualtat i Benestar Social: Marc S. Baeza Delgado
 • Política Municipal i Governança: Gil Vilarrassa
 • Economia, Ocupació i Habitatge: Laia Barberà Parera
 • Educació i Cultura: Natàlia Carbó Font
 • Universitats i Formació Professional: Berta Benito Colio
 • Presidència del Comitè d'Arbitratge, Mediació i Disciplina: Joel Reguant
 • Vicepresidència del Comitè d'Arbitratge, Mediació i Disciplina: Maria Antich
 • Vocalia del Comitè d'Arbitratge, Mediació i Disciplina: Marc Poveda


Publicat a: comunicat

Cercar continguts


Categories