COMUNICAT: La JNC participarà en la manifestació en defensa del model d’escola catalana

dijous 31 de març de 2022

Imatge de capçalera

La Joventut Nacionalista de Catalunya s’adhereix a la manifestació d’aquest dissabte 2 d’abril en defensa del model d’escola catalana, convocada per entitats i sindicats del món educatiu.

El català és i ha de ser un pilar fonamental de la nació catalana. La defensa i promoció del català és un principi fundacional de la JNC i un dels principals valors que ha de guiar l’actuació de la nostra organització. La JNC sempre serà a tots aquells espais de defensa del català i del model d'escola catalana.

El passat 26 de març, el Consell Nacional de la JNC va aprovar una Moció de gran consens, per la qual demanava que qualsevol modificació legislativa fos consensuada majoritàriament amb la comunitat educativa i amb els actors socials amb l’objectiu de blindar el català a les aules i millorar la proposta de modificació legislativa actual.

La JNC es reafirma en aquest posicionament, considerant que la defensa del català ha d’abordar-se des d’una perspectiva de país, amb el consens de partits i societat civil, amb la missió d’evitar que siguin els jutges els que dictin quina llengua es parla a les aules de l’escola pública i concertada del país.

Finalment, insta a tots els agents implicats a treballar per aquest consens i aprofitar el termini parlamentari de la proposta de modificació de Llei de Política Lingüística per aconseguir un acord que protegeixi i defensi la vehicularitat de la nostra llengua.


Publicat a: Comunicat

Cercar continguts


Categories