La JNC inaugura el seu Grup d'Acció Exterior de Brussel·les a la Casa de la República

Aquest cap de setmana la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha inaugurat el seu col·lectiu a Brussel·les, anomenat Grup d’Acció Exterior (GAE), a la Casa de la República de Waterloo.

dilluns 18 de març de 2019

Imatge de capçalera

Aquest cap de setmana la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha inaugurat el seu col·lectiu a Brussel·les, anomenat Grup d'Acció Exterior (GAE), a la Casa de la República de Waterloo.

Acompanyats pel President Carles Puigdemont i el Conseller Lluís Puig, els joves de la JNC han posat la base del projecte de portar el missatge de l'organització al cor d'Europa mitjançant una delegació permanent de militants a Brussel·les. Aquesta primera assemblea de la JNC Brussel·les ha escollit el sabadellenc Josep Monrabà com a cap del GAE, i compta amb un nombre de militants establerts a la capital d'Europa que esperen ampliar properament, entre ells la responsable de Política Europea de l'organització Laia Comerma.

Aquesta acció s'enquadra dins l'estratègia de l'organització de recolzar la tasca d'internacionalització del conflicte català duta a terme pel President Puigdemont i els seus Consellers del govern legítim, així com de l'estratègia internacional de la JNC a través de les seves aliances a l'exterior. En aquest sentit, a l'acte d'inauguració hi han assistit membres d'altres organitzacions polítiques juvenils d'Europa com la Fédération des Étudiants Liberaux (Bèlgica), Young Liberals (Regne Unit), Mladè ANO (República Txeca) o Radikale Ungdom (Dinamarca), organitzacions que com la JNC són destacades membres de la Joventut Liberal Europea (LYMEC).

El President Puigdemont ha destacat durant la seva intervenció la importància de les properes eleccions al Parlament Europeu, i ha remarcat que aquestes eleccions "decidiran el que passi en els propers anys." Com en múltiples ocacions, el President ha destacat el caràcter obert i dialogant de l'independentisme, i ha manifestat una vegada més que creu necessària una solució política a un problema polític, a la qual només es pot arribar mitjançant el diàleg.

Així mateix ha destacat el component europeu del conflicte polític català, "no és un tema català, és una crisi europea", i la necessitat de reconèixer el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya, un dret que ha permès evitar moltes crisis en el món amb anterioritat.


Publicat a: Noticia

Cercar continguts


Categories